До Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом

У всесвітній день боротьби з наркоманією весь світ говорить про те, що сучасне суспільство спотворене важкою психічною хворобою, яку треба лікувати. Наркоманія вже здобула статус соціальної хвороби. Вона прогресує і вражає всі верстви населення. Ніхто достеменно не знає числа захворілих, офіційні показники можна вважати вершиною айсберга. Одні кажуть, що ці цифри можна сміливо множити на 10, інші – на 50. 97% інфікованих ВІЛ – наркомани. Це хвороба молоді, кожен десятий споживач наркотиків – підліток до 18 років. Фахівці стверджують, що не залишилося жодної школи, вузу, технікуму, в яких не було хворих на наркоманію.

Світ наркоманів наблизився до кожного з нас. Особливе занепокоєння викликає той факт, що у наркоманії «молоде обличчя». Основне число людей, що споживають наркотики, зараз становить підростаюче покоління – молоді люди у віці від 14 до 30 років. Споживання наркотиків, ставши частиною молодіжного дозвілля, захоплює все нові клуби, дискотеки, навчальні заклади, двори.

Рішення проблеми наркоманії в цілому сьогодні стає однією з важливих задач суспільства. І хоча зараз вже використовується чимало медикаментозних програм позбавлення від наркотичної залежності, це не вирішує цілого ряду проблем зовсім не медичного, а соціального характеру, актуальність яких зростає з кожним днем.

Учні нашої школи не залишаються байдужими до цієї болючої проблеми. Вони вирішили привернути увагу до цього питання і взяли участь в акції протесту у формі стінгазет, плакатів, малюнків в яких висловили свою думку, свій погляд на загальну проблему. В акції взяли участь 6,8,9 класи.

Особливу подяку хочеться висловити раднику голові учнівського самоврядування нашої школи Перевері Олександру (6 клас) та члену центру дисципліни та порядку учнівського самоврядування Татарчук Вікторії (8 клас) за активну участь у підготовці цієї акції.

Не залишайтесь байдужими! Зупинити це можеш тільки ти!

До Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом у нашій школі було проведено цікаві просвітницько-профілактичні заходи з метою попередження розповсюдження цієї хвороби. Усі учні школи взяли активну участь у виставці плакатів «СНІД-чума ХХІстоліття», класні керівники провели профілактичні бесіди. Старшокласники підготували роздатковий матеріал-пам’ятки «Як уберегтися від хвороби» та роздавали червоні стрічки-символи толерантного ставлення до тих, хто постраждав від цією хвороби. Психолог школи Баришполець Ю.І. запропонувала учням переглянути кінофільм про наслідки для організму людини від вживання наркотиків та психотропних речовин .

Кiлькiсть переглядiв: 651