100-річчя школи

Свято серця і душі

Останні сонячні осінні дні принесли подвійне свято у Великодорізьку громаду. Тут вшановували іменинницю. Свій сторічний ювілей із дня заснування святкувала Великодорізька школа. А ще, рівно 35 років тому для великодорізької дітвори радо відкрило двері новозбудоване приміщення школи.

Багато гостей зібралося у святково прибраній шкільній залі. Серед них теперішні і колишні працівники школи, учні та її випускники, районне керівництво, директори шкіл району, представники органів місцевого самоврядування села та його жителі, гості. Адже це свято усіх, хто працював і навчався у школі раніше, хто працює і навчається нині. Це свято загальносільське, бо школа була, є і завжди залишатиметься освітньо-культурним осередком села.

У сонця променях, снігу і жовтім листі,

У квітках і вранішній росі.

Моя школа – Великодорізька

Край дороги у своїй красі!

Стала ти для мене, мов колиска,

Строга, чемна, радісна, шумна,

Рідна школа – Великодорізька,

В цей святковий день зібрала всіх вона.

Саме такими словами розпочала свій виступ господиня, директор школи Валентина Полуда. Валентина Василівна зазначила, що школа – це велика сім’я, в якій і радощі, і невдачі – навпіл. Це уроки і свята, олімпіади й конкурси, вечори й екскурсії, постійна праця і відпочинок. І сьогоднішньому учительському та учнівському колективам не соромно перед своїми попередниками, адже вони свято зберігають традиції школи, підтримують її імідж на загальнорайонному та обласному рівнях.

Сьогодні у Великодорізькій школі навчається 42 діток, працює творчий педагогічний колектив у складі 12 вчителів, серед яких два Старші вчителі Олександра Дудка і Віталій Станкевич та вчитель-методист Олена Коваль. Вони спільно вносять свій внесок у розвиток інтелектуального потенціалу школи, старанно працюють та навчаються, захищають честь школи на спортивних змаганнях, олімпіадах, творчих конкурсах.

З нагоди такого свята, хочеться привітати усіх, чия доля пов’язана з Великодорізькою школою, побажати творчих злетів і натхнення, довгих та щасливих років, сповнених радістю і приємними турботами. Нехай це свято серця і душі ніколи не закінчується. Продовжуйте своєю працею, навчанням, гарними справами прославляти свій рідний край, а отже розбудовувати нашу державу, зміцнювати її могутність! (більш детально дивитись у файловому архіві)

Кiлькiсть переглядiв: 359